ANKARA / KEÇİÖREN - İncirli Şehit Furkan Yayla Anadolu Lisesi

ŞEHİT PİYADE TEĞMEN FURKAN YAYLA

EL-BAB ŞEHİDİMİZ

ŞEHİT P.TEĞMEN FURKAN YAYLA

Şehit P.Tğm. Furkan YAYLA, 11 Kasım 1992 tarihinde Hülya ve Etem YAYLA çiftinin iki çocuğundan ilki olarak İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelmiştir.

İlköğretim ve Lise eğitimini Trabzon'da tamamlamıştır. 2011 senesinde Kara Harp Okulu'nu kazanan Furkan Yayla, 30 Ağustos 2015 tarihinde Kara Harp Okulu'nu tamamlamış, 2016 senesinde İstanbul Tuzla Piyade Okulu'ndan Piyade Teğmen olarak mezun olmuştur. Temmuz 2016'da Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atanan Teğmen Furkan Yayla, 12 Eylül 2016 tarihinde 5'inci Zırhlı Tugay Komuta Destek Taburu Tow Bölük Komutanlığı 3.Tow takımına takım komutanı olarak görevlendirilmiştir. Fırat Kalkanı Harekâtı EL BAB operasyonu kapsamında 7 Şubat 2017 tarihinde takımıyla birlikte Ebu Akil Tepesi/El Bab'a görevlendirilmiştir.

Takımıyla beraber Ebu Akil Tepesi'nde oldukları süre boyunca terör örgütü Daeş mensuplarına ait bomba yüklü zırhlı araçların tepeye yaklaşmalarını engelleyerek EL BAB operasyonunun başarıyla sonuçlandırılmasında önemli görev üstlenmişlerdir.

12 Şubat 2017 tarihinde terör örgütü Daeş mensuplarınca düzenlenen havan saldırısı sonucu, en ileri mevzide bulunan P.Tğm. Furkan YAYLA şehadet mertebesine ulaşmıştır.

Şehidimizin Ruhu Şad Olsun.

Yayın: 08.03.2023 - Güncelleme: 08.03.2023 12:11 - Görüntülenme: 526